Τηλεδιάσκεψη ΠΟΕΣΕ με Κίνημα Αλλαγής

         Δελτίο Τύπου

        

Σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της ΠΟΕΣΕ με το Κίνημα Αλλαγής με αντικείμενο της συζήτησης την κατάσταση του Κλάδου Εστίασης και Διασκέδασης μετά τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης και το νέο Κλαδικό lockdown.

Στην τηλεδιάσκεψη από το Κίνημα Αλλαγής συμμετείχαν η Πρόεδρός του κα Φώφη Γεννηματά, οι Βουλευτές κ.κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου, Μιχάλης Κατρίνης και Ανδρέας Πουλάς όπως επίσης τα Στελέχη του ΚΙΝΑΛ οι κ.κ. Απ. Πόντας-Γραμματέας Ανάπτυξης και Στ. Κομνηνός-Γραμματέας ΜμΕ. Από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιώργος Κουράσης, ο Αν. Γεν. Γραμματέας κ. Σωτ. Κοτσαμπάς, και τα Μέλη της Διοίκησης Ανδριανάκης Ανδρέας, Βασιλάκης Βασίλης και Τσιακίρογλου Μαίρη.

Για μια ακόμη φορά τονίστηκε το γεγονός ότι ο Κλάδος της Εστίασης και Διασκέδαση στοχοποιείται άδικα από την Κυβέρνηση δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι και τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται και η παραβατικότητα φτάνει μόλις στο 1%. Με το νέο Κλαδικό lockdown ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας που απασχολεί 330.000 εργαζόμενους και 100.000 συμβοηθούντα μέλη των οικογενειών τους βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο χείλος του γκρεμού, με χαμένο το 57% του τζίρου του (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και με χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων προ των πυλών.

Η Διοίκηση της ΠΟΕΣΕ επεσήμανε στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, στους Βουλευτές και τα Στελέχη του, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι σημαντικά υποδεέστερα ακόμη και των μέτρων που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο, χωρίς να βοηθούν στη διάσωση του Κλάδου με ότι αυτό συνεπάγεται και έκανε σαφές ότι τα μέτρα που απαιτούνται πρέπει να είναι άμεσα και αποτελεσματικά.

Τα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν:

·        Ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου με μη επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους κατ’ ελάχιστον του ποσού των 5.000 ευρώ.

·        Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη - εργαζόμενου) για το επόμενο 6μηνο.

·        Μείωση για την ίδια περίοδο του ενοικίου κατά 40%.

·        Μεταφορά όλων των υποχρεώσεων προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες στις 30/4/2021 και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο 6μηνο.

Από το Γραφείο Τύπου