ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Lockdown επίπεδο 4 (πολύ υψηλό – κόκκινο) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΟΙΩΤΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΣΕΡΡΕΣ - Επίπεδο 3 (υψηλό – πορτοκαλί)
Σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 η Περιφέρεια Καστοριάς τίθεται σε επίπεδο 4 (πολύ υψηλό – κόκκινο) και παράλληλα οι περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών μετακινούνται στο επίπεδο 3 (υψηλό – πορτοκαλί). Σύμφωνα με την κατηγορία ένταξης υπενθυμίζουμε:
Α) Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ |
|
ΥΨΗΛΟ (Επίπεδο 3–πορτοκαλί) |
ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ (Επίπεδο 4-κόκκινο) |
Χωρίς ζωντανή μουσική Τέσσερα (4) άτομα ανά τραπέζι και έξι (6) αν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (συγγενείς Α΄ βαθμού) Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας άνω των 300 ατόμων 30% του πιθανού πληθυσμού της άδειας με μέγιστο 150 καθήμενους Χώροι έως 300 ατόμων 30% με μέγιστο 90 καθήμενους Ελάχιστη απόσταση 1.8 μέτρου ανάμεσα στα τραπέζια Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό Κλειστά 00.00-05.00 |
Αναστολή λειτουργίας |
· Η ελάχιστη απόσταση του 1.8μ μεταξύ των τραπεζιών πρέπει να τηρείται περιμετρικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ανεξαρτήτως διάταξης καθισμάτων.
· Επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων πελατών.
· Όσες από τις επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους με νόμιμη άδεια από την αρμόδια αρχή, δύναται να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα με τις προϋποθέσεις των παραπάνω στηλών
· Επιτρέπεται η χρήση μπάρας από τους πελάτες με την τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί, ενώ ορίζεται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των διπλανών δυάδων σκαμπό.
Β) Εστίαση (πχ εστιατόριο [πλην φοιτητικών εστιατορίων], καφέ, κυλικεία [πλην κυλικείων εκπαιδευτικών δομών], αναψυκτήρια, καντίνες)
ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ |
|
ΥΨΗΛΟ (Επίπεδο 3–πορτοκαλί) |
ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ (Επίπεδο 4-κόκκινο) |
Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το κοινό κατά την αναμονή Τέσσερα (4) άτομα ανά τραπέζι και έξι (6) αν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (συγγενείς Α΄ βαθμού) Πληρότητα 50% της ωφέλιμης επιφάνειας, όπου προσφέρεται ζωντανή μουσική περιορίζεται στο 30% Κλειστά 00.00-05.00 (εξαιρούνται takeaway, delivery, drivethrough με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ) |
Αναστολή λειτουργίας Λειτουργία μόνο takeaway, delivery, drivethrough(με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ) |
· Επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων πελατών.
· Επιτρέπεται η χρήση μπάρας από τους πελάτες με την τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί, ενώ ορίζεται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των διπλανών δυάδων σκαμπό.
Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων
Εξωτερικοί χώροι:
· Χωρίς να παρεμβάλλεται καρέκλα 0,70 εκ.
· Εάν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών 1,10 εκ.
· Εάν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών 1,70 εκ.
Εσωτερικοί χώροι:
· Χωρίς να παρεμβάλλεται καρέκλα 0,90 εκ.
· Εάν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών 1,20 εκ.
· Εάν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών 1,80 εκ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
· Επιχειρήσεις του Κλάδου της Εστίασης που διαθέτουν άδεια λειτουργίας προγενέστερη της διαδικασίας αδειοδότησης με γνωστοποίηση, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις για την πληρότητα επί της ωφέλιμης επιφάνειας με τα ανάλογα ποσοστά (50%, 65%, 80%).
· Για την εφαρμογή των απαιτήσεων για το ποσοστό πληρότητας επί της ωφέλιμης επιφάνειας στα ΚΥΕ, γίνεται με σημείο αναφοράς τα στοιχεία της άδειας (γνωστοποίηση) που ίσχυαν κατά την δημοσίευση της σχετικής απόφασης.
· Το ποσοστό πληρότητας των ΚΥΕ λογίζεται στο σύνολο της ωφέλιμης επιφάνειας (εσωτερικός και εξωτερικός χώρος) και του αντίστοιχου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων
· Τα ποσοστά πληρότητας επί της ωφέλιμης επιφάνειας στα ΚΥΕ δεν έχουν εφαρμογή για τις εξωτερικές επιφάνειες που παραχωρήθηκαν (από τον Δήμο), αλλά τηρούνται πάντα τα ανάλογα μέτρα αποστασιοποίησης (0,70εκ, 1,10εκ και 1,70εκ).
· Εκτός ωραρίου λειτουργίας των ΚΥΕ επιτρέπονται εργασίες καθαρισμού, προετοιμασίας, παραγωγής και συντήρησης καθώς και η σίτιση του δηλωμένου προσωπικού εργασίας.
Τέλος σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού από το Σάββατο 24/10 και για το επιδημιολογικό επίπεδο 3 & 4 απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00.30-5.00 και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού (ακόμα και μέχρι να καθίσουν οι πελάτες στο τραπέζι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική).